Profiel Marlies van der Molen 2013

De werkende mens en ontwikkeling loopt als een rode draad door mijn achtergrond. Ik ben gefascineerd geraakt door de impact van je eigen keuzes, de invloed van opleiding en ontwikkeling en de mogelijkheden die deze je kunnen bieden.

Ik heb de HBO opleiding Personeel & Arbeid afgerond aan de Hogeschool Utrecht met als specialisatie Opleiding en Training. Na een aantal functies waaronder Trainer, HRM adviseur en Consultant HRM werd steeds duidelijker dat het werken met verschillende personeelsvraagstukken bij zeer uiteenlopende organisaties en het (arbeids)marktgerichte denken mij goed passen. Ontwikkeling en de rol van verandering in iemands (werkende) leven fascineerde mij meer en meer. Door de diverse projecten leerde ik het gedrag van mensen kennen in de context van reorganisatie, veranderingen binnen de afdeling, functiewijzigingen, kortom een omgeving die altijd in beweging was.

Ik kreeg steeds meer de wens om met dit thema te gaan werken en mijn eigen kennis en ervaring op dit gebied te delen. Invulling geven op diverse manieren om mensen ‘op hun plek’ te krijgen, erachter te komen wat ze nu echt willen, om (professioneel) betekenis te geven aan soms ingrijpende veranderingen. De stap naar het zelfstandige bestaan was een niet meer dan logische. Paradoxaal genoeg heeft de recessie in 2008 de laatste zet gegeven om invulling te geven aan mijn wens.